top of page
DSC06210s.jpg

Om mig

Rita Christine Schäfer Nissen

Jeg er som så mange andre en pige der er blevet bidt af en gal hest, da jeg var ganske lille. Jeg kommer fra en sønderjysk hestefamilie, hvor hestene altid har fyldt en stor del af hverdagen og været centrum for familien. 
Hestene har altid været der og giver os uendelig mange glæder - og især når der har været svære tider for familien.

Jeg ønsker at kunne give noget tilbage til hestene, så de kan få en forbedret hverdag, ligesom de forbedrer min. Det er uanset om det er muskulære og biomekaniske udfordringer eller om det blot er for velvære, så har hestene fortjent det!

Jeg bruger mine egne 7 heste til klassisk dressur og frihedsdressur, både fra ryggen og jorden. Alt min træning går op i en højere enhed, når jeg kombinerer det hele med Centreret Ridning. Jeg elsker at have et samarbejde med hesten, som er på hestens præmisser og ikke mine egne. 

At arbejde med heste, gør mig balanceret og giver mig ro i sindet.

DSC06169.jpg

Om Equi Bene v/ Rita Nissen

569A7784.jpg
Hvor startede interessen?

Jeg begyndte at interessere mig for hestens anatomi og dets funktioner, efter jeg begyndte at opleve udfordringer med nogle af mine egne heste. Jeg havde dyrlægen ude, der ikke kunne hjælpe mig med mit problem og dernæst nogle forskellige alternative behandlere ude. Resultatet af dette synes jeg ikke at være tilstrækkelig og det inspirerede mig til, at det kan jeg sagtens gøre bedre selv.

   Det der gav mig det sidste skub, til at tage uddannelsen som hestemassør var, at jeg fik voldsomme problemer med min ryg og bækken, så jeg var mere eller mindre sengeliggende i 2 år. Det startede i en alder af kun 17 år, hvilket var utrolig tidligt. Dette sygdomsforløb med utrolig mange smerter, fik mig til at gå ned med en depression, hvor hestene var det eneste holdepunkt, hvor jeg kunne samle en smule energi til at finde noget positivt i hverdagen.
   Det viste sig senere i sygdomsforløbet, at jeg havde en sene i det ene ben, der var 8cm (!!!) for kort. Dette blev jeg opereret for i april 2017. Da jeg på min egen krop oplevede at have konstante smerter, der påvirker ens sind og sindsstemning utrolig meget, kunne jeg kun forestille mig for tydeligt, at hestene må have det på samme vis. For senere også at opleve de udfordringer der er med genoptræning, hvis man ikke får tilstrækkelig hjælp og afspænding undervejs.

   Så derfor vil jeg have hestens velvære i fokus og hjælpe dem til at få det bedre i både sindet og i kroppen, hvis de har brug for dette. Jeg er langt fra færdig med at få mere viden om hestene - Deres adfærd og anatomi.

Faglighed er vigtigt

Jeg er uddannet som Centered Riding Instructor, Certificeret Fysiurgisk Hesteterapeut, Certificeret Hestetræningskonsulent, Certificeret Kranio Sakral Terapeut til hest og Certificeret Hestemassør v. Center for Dyreterapi.

   Jeg er ligeledes en del af foreningerne for Godkendte Dyretrænere og Adfærdsterapeuter, samt Godkendte Hesteterapeuter, hvor kun uddannede fagpersoner fra internationalt ICCT og IEBWA godkendte uddannelsessteder optages. I Danmark har kun Center for Dyreterapi internationale godkendelser for disse uddannelser.
   Foreningenerne for Godkendte Dyretrænere og Adfærdsterapeuter og Godkendte Hesteterapeuter er med til at danne et fælles forum for erfarings- og vidensudveksling af vores fag, samt en kvalitetssikring. Der er krav til bestemt antal timer efteruddannelse, for medlemer i foreningen, for at sikre det høje faglige niveau. 

Jeg har forskellige efteruddannelser inden for hesteterapi og -træning, som jeg også tilbyder, som en del af hestens afbalancering eller træning. 
   Deltagelse i forskellige efteruddannelser sker løbende, så jeg kan forbedre min viden og mine kompetencer til afbalancering af din hest.

Jeg har trænet med heste fra rå til Grand-Prix-niveau - dog er jeg bestemt ikke konkurrenceinteresseret.

Jeg er forsikret ved Alm. Brand.

- Se ''Mine kompetencer'' for flere informationer omrking mine uddannelser.

Mission

Jeg stimulerer alle hestens sanser og forbedrer hestens udfordrede sider. Jeg vil afbalancere hesten og have fokus på din hests velvære, både med hensyn til hestens psyke, adfærd og fysik

Vision

Jeg ønsker at være velanset og attraktiv inden for træning og rehabilitering af heste med muskulære og biomekaniske udfordringer

569A7765.jpg

Værdigrundlag

Alt hvad jeg gør i Equi Bene, er for at være en åben, rummelig og en passioneret virksomhed, der ønsker at forbedre hestens trivsel med afbalancering af bevægelsesapparatet. Min virksomhed rummer åbenhed over for alt nyt og plads til forskellige kulturer og personligheder. Jeg brænder for at skabe og formidle min fortælling i alle tænkelige medier, om min passion for hestes velvære.

bottom of page