top of page

Jeg tilbyder

Klik her
og se mere om:

Træning og fysiurgisk terapi til heste...

​

Mange adfærds- og træningsproblemer stammer fra problemer i bindevæv, muskler, sener, knogler mv. Men selvfølgelig kan de også stamme fra uhensigtsmæssig indlært adfærd - altså man er ved et uheld kommet til at lære hesten noget forkert. Det kan både være ved et tilfælde (i en uheldig situation), men også fordi personen der håndterer hesten, har trænet hesten uhensigtsmæssig - enten bevidst eller ubevidst. 

 

Heste der er blevet trænet uhensigtsmæssigt bliver typisk kaldt for ''problemheste'', farlige heste, onde heste eller meget andet. Problemer skaber vi der håndterer hesten selv, da hesten kun reagerer instinktivt, hvilket typisk er flugt, da hesten er et flugtdyr. Det er op til os, som håndterer hesten, at vi lytter til hesten og finder ud af hvad der er årsagen til ''problemet'' og prøver at løse det på den mest hensigtsmæssige måde over for hesten. Et normalt problem i træningen kan være 'et farligt hjørne i ridehuset', en trailer eller heste der er blevet udnævnt utilregnelig og uegnet som ridehest, fordi de har haft adskillige dårlige situationer - men det kan trænes væk! Med hensigtsmæssig træning.

​

Læs videre under billederne...

IMG_8273.JPG

Ridning

IMG_8312.JPG

Undervisning

IMG_0092_edited.jpg

Fysiurgisk terapi

Fortsættelse...

 

Mindre spændinger i muskler og bindevæv, kan være med til at nedsætte bevægeligheden i et led eller andre strukturer i kroppen. Derudover kan smerter af alle arter også være årsagen til ændringer i hestens adfærd og/eller bevægelighed.

   Spændinger og smerter viser sig på forskellige måder, alt efter smertegraden og hvilken type hest det er.

   Nogle heste er mere sarte og sensitive end andre. Der er ikke kun adfærdsmæssige symptomer på fysiske problemer, men oftere eksempler på heste som "bare ikke går rigtigt", virker "stive", har en "dårlig side" eller lignende. 

   Har hesten været ude for en skade eller lign. og skal igennem en genoptræning, vil en kombination af forskellige terapeutiske teknikker også være relevant i den sammenhæng - sammenlagt med tilpasset træning.


Ved terapi af hesten arbejder jeg udelukkende med muskler, sener, ledbånd og led, som er ansvarlig for en stor del af de nævnte problemer. Ud over dette, er det naturligvis vigtigt, at jeg har udelukket andre fysiske problemer/årsager/ubalancer i samarbejde med dyrlæge, hvis dette er nødvendigt.

   Er jeg tvivl, laves der samråd med dyrlæge eller terapeuter og henviser altid til disse, hvis det er relevant.

 

OBS: Jeg stiller ikke diagnoser eller igangsætter terapi på skader (herunder haltheder), som ikke er udredt af dyrlægen først!

bottom of page